Poskupljuje parkiranje u Zagrebu

Written by on 13/06/2018

Foto: Facebook Milan Bandić

Novi udar na džepove Zagrepčana; poskupljuje parkiranje u gradu!

Gradonačelnik Bandić uputio je u javnu raspravu “Nacrt prijedloga Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža”, a prema kojem bi Grad Zagreb trebao u znatnoj mjeri ne samo povećati cijene parkiranja, nego i produljiti vrijeme naplate parkinga.

Tako će se sat parkinga u prvoj zoni, umjesto dosadašnjih šest, naplaćivati čak 12 kuna, druga zona poskupjet će s tri na pet kuna, a treća s 1,5 na dvije kune.

Također, poskupjet će i parkiranje u svim javnim garažama pa bi tako sat parkinga u garaži Tuškanac umjesto pet, mogao stajati čak 10 kuna.

No, ni to još nije sve. U prvoj zoni naplata parkinga produžuje se jedan sat i naplaćivat će se od 7 do 22 sata, umjesto do 21 sat, kako je bilo do sada. Cijene tjednih, mjesečnih i godišnjih karata za parkiranje neće se mijenjati, kao ni cijene mjesečnih povlaštenih parkirališnih karata.

Prijedlog je to koji je otišao u javnu raspravu koja traje do 11. srpnja, a nove cijene na snagu bi trebale stupiti početkom kolovoza.

Gradonačelnik Bandić za sada se još nije službeno očitovao, no podsjetimo kako je prije dva mjeseca poručio da “poskupljenje parkinga neće Zagrepčanima dići tlak“. No, sudeći prema novom cjeniku, za očekivati je pregršt nezadovoljstva.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST