Ponovno “veseli” Aktualac u Saboru

Written by on 15/01/2020

Tradicionalnim aktualcem, počela je nova sjednica Sabora.

Premijera Plenkovića i njegove ministre svojim pitanjima rešeta 40 zastupnika.

Prvi je premijeru pitanje postavio Ivan Pernar kojeg je zanimalo zašto još nije napravljena obdukcija Siniše Palme, virovitičkog pročelnika za financije. Javnost sumnja da je Palma ubijen nakon što se saznalo da iz Grada Virovitice fali gotovo 17 milijuna kuna, rekao je Pernar:

Premijer mu je odgovorio:

Pernar nije bio zadovoljan odgovorom te je Plenkovića pitao i kada HDZ planira vratiti 24 milijuna kuna koje je izvukao preko Fimi medije?

Tomislav Žagar iz stranke Start osvrnuo se na stravičan požar u Domu za starije i nemoćne u Andraševcu u kojem je život izgubili šestero korisnika. Premijera je upitao što planira učiniti da se već sutra popravi stanje skrbi za starije i nemoćne?

„Nadzor ministarstva utvrdit će sve što je potrebno da se iz toga slučaja povuče lekcija za budućnost“, dodao je premijer. No, Žagar nije bio zadovoljan odgovorom. Podsjetio je da u Hrvatskoj nema javnih domova za starije i nemoćne, te da Vlada za njihovu izgradnju treba naći sredstva:

Šef SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se pak na trostruko ubojstvo u Splitu, koje je, kako je kazao, pokazalo na ogroman problem naše zemlje – a to je nepovjerenje u institucije:

Plenković ima drugačiju sliku Hrvatske:

Stao je i u obranu policije:

Ni Bernardić dobivenim odgovorom nije bio zadovoljan:

Posebno je zaiskrilo između Plenkovića i SDP-ova Gordana Marasa kojeg je zanimalo do kada će podržavati svog najvjernijeg suradnika gradonačelnika Bandića?

Plenković mu je po pitanju suradnje uzvratio:

..a što se tiče prizora iz lože u HNK-u, rekao je:

Ni Maras mu nije ostao dužan:

Ovo je tek uvod u povratak saborskih zastupnika u klube jer poslije slijedi rasprava o opozivu ministrice Divjak, koja će, vjerujemo, biti jednako žustra.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST