Političarima ukrali identitet!

Written by on 29/05/2019

Zagorski političari, među kojima su SDP-ovci Siniša Hajdaš Dončić i Marko Vešligaj te HDZ-ovac Žarko Tušek, žrtve su krađe identiteta.

Njihovim OIB-om i adresama koje su objavljene na kandidacijskim listama poslužila se jedna tvrtka te fiktivno prikazala da im je isplatila novac za staro željezo. Za stare perilice rublja, karoserije starih automobila i drugo željezo zastupnici su, prema krivotvorenim računima, dobili oko 2.000 kuna po isporuci.

O činjenici da su svi podaci političara i javnih osoba dostupni javnosti i medijima, Hajdaš Dončić je rekao da je to zbog stanja u zemlji s obzirom da je Hrvatska percipirana kao koruptivna zemlja:

Na obavijesni razgovor u policiju još nije pozvan i „pokradeni“ Žarko Tušek:

Kako zaštiti osobne podatke osoba koje obavljaju javne funkcije?

…podsjetio nas je Alen Delić konzultant za informacijsku sigurnost!

Oni koji koriste podatke za identifikaciju, dakle, pružatelji različitih usluga, oni bi također trebali provesti mjere da se podaci javno dostupnih osoba ne mogu iskoristiti za ništa drugo!

Jednostavno rečeno previše naših osobnih podataka svakodnevno kola bespućima Interneta!

A što se „lopina“ tiče moramo postaviti pitanje koji je njihov interes da rade ovakve kriminalne radnje?

Sličnih slučajeva bilo je i prije. Iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci kazali su da je vezano uz krađu identiteta političara i izdavanja fiktivnih računa za sekundarne sirovina državni proračun oštećen za 7 milijuna kuna.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST