Policijski istražitelji upali su u kuću bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića

Written by on 20/08/2019

Policijski istražitelji upali su u kuću bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića. Osim u Kuščevićevoj kući, u tijeku su pretresi u nekretninama još nekoliko osoba na otoku Braču!

O policijskim pretresima poslije podne se oglasio USKOK!

“Povodom brojnih zaprimljenih novinarskih upita vezanih uz medijske objave o pretragama nekretnina na otoku Braču, obavještavamo da se navedeni izvidi provode u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) te uz prethodno pribavljene sudske naloge.

O daljnjem postupanju u ovom predmetu USKOK će odlučiti nakon što se policijskim izvidima osiguraju dokazi i prikupe sve potrebne obavijesti, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena, priopćeno je iz USKOK-a.

LOVRU KUŠČEVIĆA i druge USKOK temeljem kaznene prijave sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, a današnjim izvidima, odnosno pretresom stanova i nekretnina, obuhvaćeno je više osoba koje se sumnjiči za pomaganje te poticanje na ovo kazneno djelo, javlja portal Indeks.

Kako neslužbeno doznaje Indeks riječ je o dodjeli POS-ovih stanova iz 2010. godine, a odluku je donosila Općina dok je načelnik bio Lovro Kuščević. Među 12 dobitnika POS-ovih stanova su bili Kuščevićev šogor Ivica Žuvić te HDZ-ov načelnik Svemir Obilinović. Ivici Žuviću, bratu Kuščevićeve supruge, policija je danas pokucala na vrata i to u više nekretnina kojima je on vlasnik. Žuvić će sutra biti ispitan na policiji i to u svojstvu osumnjičenika.

Lovro Kuščević prošli je mjesec podnio ostavku na mjesto ministra uprave i aktivirao je svoj saborski mandat , stoga pokretanje postupka protiv Kuščevića nije moguće prije nego mu Sabor ukine imunitet saborskog zastupnika.

 

23. srpnja Kuščević je poručio kako ne vidi zašto bi ga Uskok i DORH kontaktirali radi izvida oko afera koje mu se stavljaju na teret, jer ih smatra fabriciranima i lažnima. Evo još jedne od njegovih izjava!

O pretresima je upitan i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Evo kako su pretres kuće svog bivšeg kolege komentirali ministri Butković i Kujundžić.

Na Kuščevićevom odlasku iz vlade najviše je insistirao HDZ-ov koalicijski partner HNS. Evo što je danas rekao potpredsjednik vlade i ministar graditeljstava i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Evo što kažu oporbenjaci. Krešo Beljak , predsjednik HSS-a!

Istaknutiji SDP-ovci nisu htjeli ništa komentirati, kažu sve smo o njemu već rekli! Vidjet ćemo kako će se stvari dalje zakotrljati! No, Mostov Miro Bulj bio je puno rječitiji!

Pa je onda Bulj nabrojio:

A lokalnih šerifa je , znamo , prepuna Hrvatska!

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST