Policija taji podatke o Kolindinom rođendanu s Mamićem

Written by on 21/09/2017

Foto: http://humorpicture.com

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je donijelo odluku da neće pokrenuti postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović vezano uz rođendansku proslavu koju joj je organizirao Zdravko Mamić.

“Mamić je u medijima kazao kako je predsjednicu upoznao u Bruxellesu te dva puta donirao za njezinu kampanju. Kazao je i kako je u njenom stožeru nastala ideja o večeri. Dodao je kako su ‘se proveselili i više se nisu vidjeli’. Iz Mamićeve izjave nije razvidno kada je proslava održana”, obrazložila je odluku članica Povjerenstva Branka Lukačević-Gregić.

Naglasila je kako Povjerenstvo od MUP-a nije dobilo sve potrebne informacije o vremenu i mjestu proslave rođendana, jer se MUP pozvao na tajnost službenih podataka vezanih uz štićene osobe te je to navela kao razlog zbog kojih protiv Grabar-Kitarović nije pokrenut postupak za odlučivanje o sukobu interesa.

Povjerenstvo tako neće moći provjeriti zašto predsjednica slavi rođendan s osumnjičenikom za cijeli niz kaznenih djela, koji je i donirao njezinu kampanju, te je li zbog te činjenice došlo do sukoba interesa.

Podsjetimo, Kolindinu rođendansku proslavu organizirao je njen blizak prijatelj, donator HDZ-a i osumnjičenik za milijunske malverzacije i pranje novca, Zdravko Mamić. On je, što predsjednica tada nije znala, u to vrijeme bio ozvučen zbog istrage kriminala u nogometnom klubu Dinamo, a samim je time se i Kolinda našla u istražnim radnjama.

Ona je tada pokušala smjeniti tadašnjeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića pod objašnjenjem da je “izgubila povjerenje u njega”, no za razrješenje joj je trebao supotpis ondašnjeg premijera Oreškovića koji je odbio potpisati odluku dok ne sagleda cijelu situaciju.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST