Policija objavila zašto se prevrnuo autobus pun djece kod Slavonskog Broda

Written by on 13/10/2017

Foto: Screenshot RTL

Autobus koji je vozio 60-ak djece na kazališnu predstavu prevrnuo se u mjestu u Vranovci kod Slavonskog Broda nakon sudara s osobnim automobilom. Vozač automobila preminuo je na licu mjesta, a autobus u kojemu su bila djeca prevrnuo se u odvodni kanal. Nasreću nitko od djece nije teže ozlijeđen.

“Provedenim očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo iz razloga što je 59-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom, prešao sa svoje prometne trake preko pune razdjelne crte na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila u prednji lijevi dio autobusa.

Od jačine udara osobni automobil je odbačen te je sletio u odvodni kanal s južne strane kolnika, dok je autobus sletio u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika, kojom prilikom se prevrnuo na desnu bočnu stranu.

U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok su 24 osobe zadobile lake tjelesne ozljede, od toga 21 dijete, kojima je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu.

U vremenu od 10,40 do 16,05 sati, promet vozila na navedenoj dionici županijske ceste bio je u prekidu, te se odvijao obilaznim pravcima uz regulaciju policijskih službenika”, priopćili su iz slavonskobrodske policije.

U medijima su se pojavile informacije da se pogunuli vozač koji je skrenuo u suprotni prometni trak vraćao s kemoterapije zbog čega je izgubio svijest, no te informacije zasad nisu potvrđene.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST