Policija je uhitila kapetana i vlasnika jedrenjaka u kojem se dogodila tragedija kod Hvara

Written by on 15/08/2019

Policija je uhitila kapetana i vlasnika jedrenjaka u kojem se dogodila tragedija kod Hvara. Sumnjiče se da su u brod ugradili benzinski agregat koji je uzrokovao trovanje šestero ljudi. Takav se generator smije koristiti samo na otvorenom prostoru.

Uz kaznenu prijavu zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti koje je dovelo do smrti jedne i zdravstvenih problema pet osoba danas će pritvorskom nadzorniku biti dovedeni 23-godišnji vlasnik motorne jahte i 27-godišnji kapetan istog broda.

„Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i izvršenog očevida, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnji hrvatski državljanin u svojstvu vlasnika motorne jahte i 27-godišnji hrvatski državljanin, u svojstvu kapetana broda, protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja dana 08. kolovoza 2019. godine ugradili benzinski generator-agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinova- ugljičnog monoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika, piše u priopćenju policije.

Kako javlja Slobodna Dalamcija pretpostavlja se kako je osumnjičenima otkazao brodski dizelski generator, odnosno agregat te su kao zamjenski ugradili ovaj na benzinski pogon. Radi se o benzinskom generatoru koji se koristi u građevini i za otvorene prostore, a zabranjen je za plovila na kojima se ne koristi ništa na benzinski pogon pošto se radi o zapaljivoj materiji.
Riječ je o kaznenom djelu dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Uhićenim muškarcima, dokaže li im se krivnja, prijeti i do osam godina zatvora.

Tijekom očevida na brodu pozlilo je dvojici policajaca. Policajci su osjetili slabost, pa su preventivno odvedeni na pregled, nakon čega su pušteni kući.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST