Pokreče se postupak protiv Premijera Plenkovića i Bože Petrova

Written by on 29/09/2018

Foto: Facebook Andrej Plenković

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupke protiv premijera Andreja Plenkovića i čelnika Mosta Bože Petrova, vezano za njihove aktivnosti prilikom izrade lex Agrokor. Jednoglasno su odlučili da protiv ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića neće pokrenuti postupak.

Protiv premijera Andreja Plenkovića podnesene su dvije prijave – da je ”lagao i bio sa svime upoznat” te da je ”organizirao i vodio skupinu Borg”. Povjerenstvo je u lipnju od Vlade tražilo očitovanje je li Plenković sudjelovao u odabiru članova koji su izrađivali lex Agrokor i je li imao saznanja o naplati savjetnika. Zatražili su i dokumentaciju. Nisu dobili odgovor, pa su u srpnju ponovno zatražili očitovanje.

Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka. Vidjet ćemo što će dalje biti. Tu sam da kao građanin poštujem institucije. Ne zlorabim ih, kao što se insinuiralo prekjučer. Niti ih zlorabim u onome drugome slučaju. Mislim da bi bilo dobro da se polako naučimo da institucije imaju svoje zakonske ovlasti i načine djelovanja. Ja kao predsjednik Vlade poštujem– izjavio je premijer Andrej Plenković.

I Božo Petrov, tadašnji predsjednik Sabora, ocijenilo je Povjerenstvo, povrijedio je načelo obnašanja javne dužnosti kada je riječ o netransparentnosti odabira savjetnika izvanredne uprave Agrokora.

Već sam dokazao da potpuno transparentno mogu otići na svjedočenje. Što se mene tiče – nije problem. Očito je nekima bilo teško predložiti samo pokretanje postupka protiv Andreja Plenkovića pa sam trebao biti u paketu– komentirao je Božo Petrov

Od USKOK-a je Povjerenstvo zatražilo dokumentaciju na temelju koje je USKOK odlučio o odbačaju kaznene prijave protiv Martine Dalić, Plenkovića i Zdravka Marića. Dobili su opsežnu dokumentaciju od USKOK-a, ali bez iskaza koji su poslije osvanuli u medijima.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST