Poklone za siromašnu djecu ministrica podijelila u privatnom katoličkom vrtiću

Written by on 07/12/2017

Foto: NOVA TV

Jučer su djeca iz privatnog katoličkog vrtića dobila poklone za Svetog Nikolu sa oznakom Europskog socijalnog fonda! Na čokoladama, pelenama i bojankama nalazile su se naljepnice na kojima je pisalo “Za najpotrebitije.”

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te njena državna tajnica Margareta Mađerić posjetile su privatni katolički vrtić gdje su prisustvovale proslavi blagdana Svetog Nikole.

Ministarstvo je vrtiću darovalo poklone no kamera Nove TV na njima je snimila naljepnice s oznakom Europskog socijalnog fonda na kojima je pisalo “Za najpotrebitije.”

Nakon toga i ministrica i državna tajnica pobjegle se glavom bez obzira a pomalo zbunjujuću izjavu dala je ravnateljica vrtića časna sestra Antonija Matić.

O cijelom je slučaju koji je prva jučer objavila Dnevnik Nove TV ministarstvo ujutro izdalo priopćenje, a nedugo nakon toga izjasnila se i sama ministrica.

“Žao mi je da je jedna ovako dobra aktivnost stavljena u jedan ne baš dobar kontekst. Radi se o sredstvima iz tehničke pomoći koja sva ministarstva koja provode bilo kakve programe vezane uz europske fondove imaju na raspolaganju. To su sredstva namijenjena za edukaciju kadrova i za različite oblike promocije tih aktivnosti”, rekla je ministrica.

Poručila je da je ministarstvo odlučilo da dio promidžbe u dijelu od 50.000 kuna koristi tako da se na lokacijama gdje postoje potrebe donesu prigodni pokloni na kojima se nalaze oznake fondova.

“U program smo stavili i nekoliko vrtića i škola. Na taj način fondove najbolje namjenski prezentiramo i tako su vidljivi onima za koje su namijenjeni. Taj novac ima namjenu promidžbe i ne može se za ništa drugo upotrijebiti. On nije uzet iz one mase sredstava za humanitarnu pomoć niti iz fondova socijalnih programa. Nije dobro da se komentira da su sredstva iz EU fondova zloupotrijebljena. Prije nekoliko dana poklone s istim naljepnicama donijeli smo i djeci u Nazorovoj”, kazala je ministrica.

U Aktualcu u 18:00 sati na Radiju 101 poslušajte što o svemu kažu iz Udruge Blokirani i iz Autonomne ženske kuće Zagreb.

Mi bismo samo časnu sestru Matić i ministricu Murganić htjeli podsjetiti na osmu božju zapovijed koja glasi: Ne reci lažna svjedočanstva!

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST