Počelo treće suđenje Horvatinčiću, opet će se braniti sinkopom

Written by on 03/10/2018

Foto: Screenshot N1

Danas je počelo već treće suđenje poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja pomorske nesreće 2011. godine u kojoj su smrtno stradali talijanski supružnici Salpietro.

Prve dvije presude Horvatinčiću srušene su na Županijskom sudu u Zadru. U prvom suđenju sutkinja Maja Šupe izrekla mu je uvjetnu kaznu, a potom ga na drugom suđenju oslobodila, što je šokiralo hrvatsku javnost. Sutkinja Šupe tada je povjerovala u Horvatinčićevu tvrdnju, da je u trenutku sudara na moru imao sinkopu, zbog koje je navodno bio u nesvjesnom stanju.

No, gospođa Šupe neće suditi i treće suđenje s obzirom da je zadarski Županijski sud već dva puta srušio njezine presude, već će ovaj put sudskim vijećem predsjedavati sudac Ivan Jurišić. Upravo je tog suca Horvatinčićeva obrana htjela izuzeti od suđenja uz argument da mu supruga radi u šibenskom DORH-u, no taj je prijedlog obrane – odbijen.

Na početku suđenja Horvatinčić je rekao: “Nisam kriv, izražavam saučešće i žaljenje. Pokušavam stupiti u kontakt s obitelji.” Smatra da je do trećeg suđenja došlo zbog pritiska medija.

Sotonizira me se i izruguje na društvenim mrežama, rekao je Horvatinčić, a njegov odvjetnik Veljko Miljević poručio je kako će obrana i ovaj put inzistirati na sinkopi.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST