Sindikati i ministrica na istoj valnoj duljini?!

Written by on 12/08/2019

Foto: Facebook Blaženka Divjak

Sindikati i ministrica obrazovanja od premijera traže povećanje plaća od 600-njak kuna. S druge strane iz Vlade poručuju da traže financijski održiva i realna rješenja te da odgovornost imaju prema svim javnim službama.

Po prvi puta u obrazovanju postoji dogovor između resornog ministra i većinskih školskih sindikata o zahtjevu i visini zahtjeva za povećanje plaća. No, nažalost tom dogovoru nije prethodio dogovor ministrice s premijerom i ministrom financija. Naime, oni najavljuju povećanje osnovice svim zaposlenim u javnim službama dok ministrica obrazovanja i ministar zdravstva samoinicijativno najavljuju povećanje plaća u svoja dva resora.

 

… naglasila je za RTL ministrica Divjak. Ako se vlada na ove zahtjeve ogluši sindikati najavljuju da na jesen kreću u štrajk. Ima li država dovoljno novca da svakom profesoru mjesečno poveća plaću za 600 kuna? Predsjednik sindikata Preporod željko Stipić

 

Sada se postavlja pitanje kome to uzeti novac?

 

Čudno je kako ministrica sada odjednom staje na stranu prosvjetara, a nedavno je s njima potpisala granske kolektivne ugovore u kojima je propustila poboljšati njihov materijalni položaj. Radi li to sebi ministrica odstupnicu zbog sve očitijeg debakla projekta Škola za život? Očito je kako će teško premijer i financ ministar pristati na uvijete da politiku u javnim službama samoinicijativno kreiraju pojedini ministri te da se pritom njih dovodi pred gotov čin!

Jesu li sindikati složni kada je riječ o najavama štrajka?

…naglasio je Stipić

 

Dakle, izvjesno je da na jesen možemo očekivati veliki štrajk učitelja i nastavnika.

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST