Po prvi put u svojoj povijesti Hrvatska se približava brojci od 100 milijuna noćenja

Written by on 06/09/2017

Sa više od 10 milijardi eura prometa,  gotovo 15 milijuna dolazaka i 85 milijuna noćenja, Hrvatska se pozicionirala u prvih sedam najkonkurentnijih turističkih zemalja.

Prema podacima eVisitora u prvih osam mjeseci najviše je noćenja ostvareno u Istri, na Kvarneru i Splitsko – dalmatinskoj županiji! Zatim slijede Zadarska, Dubrovačko-neretvanska, Šibensko kninska i Lično senjska županija te Grad Zagreb sa 1,5 milijuna noćenja.

Najviše su noćenja ostvarili turisti iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Poljske i Italije. Top 10 destinacija su Rovinj, Dubrovnik, Poreč, Medulin, Umag, Split, Mali Lošinj, Crikvenica, Pula i Novalja.

Najviše je noćenja ostvareno u privatnom smještaju – 31 milijun, slijede hoteli sa 19 milijuna te kampovi sa 16,3 milijuna. U nautičkom charteru ostvareno je 2,4 milijuna noćenja.

Ministar turizma Gari Capelli  ustvrdio je da ovi rezultati potvrđuju kvalitetno upravljanje turističkim sustavom, dobro odrađene promotivne aktivnosti, snažno ulaganje u kvalitetu ponude i usluge te raznolikost sadržaja u destinacijama.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST