P!nk je dobila nagradu časopisa Billboard

Written by on 26/09/2019

Foto: FB P!NK

Grammy nagradama nagrađena pjevačica P!nk dobit će početkom studenog još jednu. Dodijelit će je najpoznatiji i najstariji glazbeni časopis na svijetu, američki Billboard. Počasnu nagradu Legend Of Live pjevačica je zaslužila svojim brojnim albumima, prodajom i uspješnom turnejom s kojom je i oborila rekord u prihodu. P!nk je prvi ženski izvođač koji će primiti ovu nagradu na svečanosti Billboard Live Music Summit & Awards.
Prihod turneje Beautiful Trauma nazvane po njezinom albumu Beautiful Trauma (2017), iznosi 397,3 milijuna $ tijekom prošle i ove godine. Prodano je tri milijuna ulaznica.
Ova turneja je deseta po komercijalnoj uspješnosti svih vremena po Billboardovoj dugogodišnjoj evidenciji.

P!nk je na američkoj top listi Top 100 imala 32 pjesme dok su tri njezina albuma bila na broju jedan Top 100 albuma. U svijetu je prodala 60 milijuna albuma i 75 milijuna singlova.
Već je njezin prvi album Can’t Take Me Home (2000) bio vrlo uspješan. Prodan je u 4 milijuna primjeraka. Zadnji album je Hurts 2B Human (2019) koji bilježi zamjetan uspjeh.
Alecia Beth Moore, kakvo je pravo ime P!nk, poznata je po hitovima „You Make Me Sick“, „Get The Party Started“, „Just Like A Pill“, „Stupid Girls“, „U+Ur Hand“, „Sober“, „Beautiful Trauma“, „Secrets“, „A Million Dreams“.
8. rujna proslavila je 40. rođendan. Stage name ili nadimak je uzela po liku Mr. Pink iz filma Reservoir Dogs.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST