Plenković razgovarao s Brkićem o novoj aferi, na pitanje vjeruje li mu – nije odgovorio

Written by on 03/10/2018

Foto: www.hdz.hr

U jeku afere SMS, drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić našao se u novoj kompromitirajućoj situaciji.

Tjednik Nacional objavio je dokumente prema kojima je Brkić pripadnicima kriminalne skupine navodno dojavio da su pod policijskom istragom i prismotrom. HDZ je jučer održao sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, nakon koje je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković potvrdio novinarima da je razgovarao s Brkićem o ovoj novoj aferi.

Ono što mi se čini da on demantira sve navode koji su danas objavljeni u tisku, da su to teme koje su već ranije bile reciklirane. Stav HDZ-a je vrlo jasan, želimo da se rasvijetli prije svega afera SMS koja očito ima puno svojih slojeva, a što se tiče ovoga – trebamo vidjeti, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na priopćenje MUP-a, prema kojem je o curenju informacija iz istrage o elitnoj prostituciji – DORH bio obaviješten.

Danas je bilo jedno priopćenje MUP-a, o tome bi se po mom mišljenju mogao, iz onoga što sam pročitao u priopćenju, očitovati i DORH. To su teme iz nekoga ranijeg vremena, 2011. godine i za mene su to bila potpuno nova saznanja, dodao je Plenković. Optužbe oporbe da je riječ o unutarstranačkim obračunima nazvao je “smiješnima i banalnima”, kazavši kako očito ne razumiju kako funkcionira Vlada i diobu vlasti.

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, Milijan Brkić nije bio raspoložen za izjave, samo je izletio iz zgrade i prošao kraj novinara. No, zato je izjavu dao dolazeći na sjednicu kada je na optužbe poručio da je riječ o reciklaži starih tekstova, i da se toliko nije ni o drugu Titu pisalo.

Toliko nisu pisali ni o drugu Titu. To je reciklaža starih tekstova, a koliko čujem MUP je dao priopćenje. Vidite što je DORH napravio po tom pitanju i je li taj proces dovučen do kraja pa ćete sami donijeti zaključke. Drago mi je također da su se mediji napokon počeli baviti otkrivanjem takozvanih informacija, rekao je Brkić ispred sjedišta HDZ-a. Upitan što misli, zašto se te informacije sada puštaju, ovako je odgovorio:

Žalosno je da iz državnih institucija, iz tijela koji su zaduženi za progon za istraživanje takve dezinformacije izlaze vani i na taj način hrane hrvatsku javnost. Daj Bože da nam je to jedini problem u državi, poručio je Brkić.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST