Plenković: I Izraelci iznenađeni ?!

Written by on 13/01/2019

Foto: MORH

Vlada će u sutra donijeti odluku o stavljanju izvan snage odluke o nabavljanju borbenih zrakoplova od Izraela, ponovio je hrvatski premijer Andrej Plenković i dodao da je “osobno namjerno” želio primiti direktora izraelskog ministarstva obrane Udija Adama kako bi od njega čuo razloge neuspjeha tog posla.

– Niti oni nisu očekivali ovakav ishod, dodao je Plenković i
najavio podrobnu analizu koja bi treba pokazati zbog čega je “ono što je djelovalo da će biti odobreno početkom prošle godine od siječnja do ožujka, od listopada do sada postalo nešto što se ne može odobriti i dodao:

Meni je žao u smislu da je do toga došlo ali to ne mijenja temeljnu stratešku namjeru i odluku ove Vlade a to je da zadrži Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, da ga modernizira , što znači i kupiti nove zrakoplove. Razgovarati ćemo, najprije interno, vidjeti cijelu analizu i nakon toga donositi daljnje korake.

Ministar obrane Damir Krstičević i dalje je uvjeren kako su njegove odluke do sada bile potpuno ispravne:

Mi moramo za naš novac, za hrvatski novac dobiti najbolje. Moramo voditi računa o omjeru cijene i kvalitete sada sa još većim iskustvom sagledati ćemo sve moguće opcije– zaključuje Krstičević.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST