“Plati i nosi” 17.-23. prosinca 2018.

Written by on 29/11/2018

Foto: PR

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Hrvatska poštanska banka i Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu najavljuju prodajnu izložbu studentskih umjetnina „Plati i nosi“ koji će se održavati u Galeriji Bačva u Domu HDLU, paralelno uz već poznati umjetnički sajam ArtOmat, od 17. do 23. prosinca 2018. godine.
Na prodajnoj izložbi studentskih umjetnina sudjelovat će četrdesetak studenata s likovnih akademija iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Širokog Brijega, što će im biti prilika za prezentaciju i prodaju radova široj publici te motivacija i financijska potpora.
Na realizaciju ovog projekta, inicijatora HPB potaknuo je uspjeh tradicionalne izložbe Cash & Carry koja ove godine obilježava svoje petnaesto izdanje na poznatom Jabukovcu na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
Osim poticajnih mogućnosti za studente, prodajna izložba umjetnina „Plati i nosi“ posjetiteljima omogućava kupnju kvalitetnih suvremenih umjetničkih radova autora čije vrijeme dolazi i izravnu komunikaciju s mladim umjetnicima. HPB kao društveno odgovorna institucija podržava kulturne institucije i projekte, ali i samostalno osmišljava vlastite. Ovom idejom želi potaknuti svoje klijente, poslovne partnere i sve ostale građane da kupuju djela mladih autora – studenata i da zajedno pokažemo da je moguće oživjeti tržište umjetnina u Hrvatskoj.
Tijekom sedmodnevnog događanja posjetitelji će moći na licu mjesta po principu plati i nosi po prihvatljivim cijenama kupiti studentske radove i biti sigurni da će u svoje domove ili poslovne prostore odnijeti vrijednu umjetninu čija će vrijednost u narednim godinama sigurno porasti.
Pružimo zajedno priliku mladim umjetnicima, motivirajmo ih za daljnji razvoj karijere i oživimo tržište umjetnina.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST