Peter Jackson režira novi film o Beatlesima!

Written by on 01/10/2019

Foto: NME.com

Dana 26. rujna 1969. objavljen je Abby Road album. Prošlo je 50 godina od tog jednog od najboljih albuma Beatlesa. The Abbey Road je njihov predzadnji album koji je zapravo kulminacija njihovih različitosti koje su se uspjele uklopiti u dobar album. Ima jednu jako specifičnu atmosferu.
Album je dobio ime po studiju u kojem su manje-više svi snimali materijale, a studio se nalazi u Abbey Road ulici u Londonu.

A Beatlesi su poznati i po tome što su htjeli otkupljivati filmska prava za dosta filmova, al manje je poznato da su htjeli otkupit filmska prava i za Gospodar Prstenova. John Lennon je htio glumit Golluma, Paul McCartney Froda…. I htjeli su da im film osobno režira Stanley Kubric, ali JRR Tolkein, autor romana Gospodara prstenova ih je odbio i film je na kraju režirao Peter Jackson.

I sad, slijedi taj obrat, Peter Jackson će režirati novi film o Beatlesima. Oživjet će napeto snimanje posljednjeg albuma „Let It Be“ tamo što će koristiti 55 sati dosad nepoznatih videosnimki iz 1969. godine.

Te snimke su prvo trebale bit za televizijski dokumentarac al su na kraju postale osnova za film „Let It Be“. A Beatlesi su dugo razmišljali oko ove ideje jer im se navodno na snimkama nije sviđalo to kaj su se u prvim danima snimanja albuma stalno svađali. George Harrison je to opisao kao najgore od najgoreg a Lennon je taj period nazvao paklom.

No još nije poznat datum kada bi film “Let It Be” mogao ugledati svjetlo dana.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST