Penava ne odustaje od prosvjeda u Vukovaru

Written by on 10/10/2018

Foto: Screenshot HRT

Nekoliko dana uoči najavljenog prosvjeda u Vukovaru, gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je da prosvjed neće biti odgođen te je pozvao sve građane da na njega dođu.

To je prosvjed protiv sramotne šutnje hrvatskih institucija po pitanju kažnjavanja i procesuiranja ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, koja traje dulje od 27 godina, rekao je Penava na konferenciji za novinare u Vukovaru, a na kojoj nisu bila dopuštena pitanja novinara. Napomenuo je da se u posljednjih mjesec dana o tome odvijala, kako je rekao, sramotna rasprava u medijskom prostoru.

To svjedoči o ogromnom nerazumijevanju za tematiku ratnih zločina, za tematiku stradalnika Domovinskog rata i duboku ne svijest o težini traume koja pogađa velik broj ljudi. U fokusu priče je pokušaj analize zločina, pokušaj shvaćanja okolnosti u kojima stradalnici rata žive već dulje do 27 godina, te analiza i ocjena društva u kojem živimo u kojem najteži zločini nisu procesuirani i u kojem žrtve nisu dobile pravdu, rekao je vukovarski gradonačelnik.

Prosvjed će se podsjetimo održati ovu subotu na Trgu Republike u Vukovaru, a Penava poziva sudionike da sa njega pošalju poruku zajedništva, i da iza sebe ostave svaki mogući oblik strančarenja i samopromocije.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST