PAVIĆ: “NEMA NACIONALIZACIJE DRUGOG MIROVINSKOG STUPA”

Written by on 11/07/2018

Foto: Facebook Marko Pavić

Saborsku raspravu o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, resorni ministar Marko Pavić iskoristio je kako bi objasnio ciljeve najavljene mirovinske reforme. Istaknuo je kako deficit mirovinskog sustava godišnje iznosi 17 milijardi kuna i kako je cilj reforme da mirovine sadašnjih i budućih umirovljenika budu veće.
Pavić je pritom još jednom naglasio kako “nema nacionalizacije drugog mirovinskog stupa”, no oporba je njegovo izlaganje nazvala PR-om kojim pokušava obraniti neobranjivo i optužila ga da obmanjuje javnost:

“Trenutačno smo u fazi konzultacije s koalicijskim partnerima. Imat ćemo jednu užu radnu skupinu i vrlo uskoro ćemo izaći s konačnim prijedlozima.”, rekao je Pavić.

Upitan traže li koalicijski partneri da odustane od nekih predloženih mjera, Pavić je odgovorio:

“Ne, već smo definirali ciljeve do kojih želimo doći. Prvenstveno želimo dovesti do toga da umirovljenici koji u idućih 10-15 godina idu u mirovinu, njih 600 000 rođenih nakon 1962., ne budu diskriminirani i nemaju mirovine manje za 500kn u prosjeku od sadašnjih. Pored toga, imamo 300 000 umirovljenika koji su primali minimalnu plaću koji će imati ispod minimalne mirovine i njima nikakav ni dodatak od 27% neće uvećati mirovinu.”

Pa je ministar još poručio:

“Prema tome, utvrdili smo da nam je cilj riješiti te probleme, želimo ojačati drugi stup za buduće umirovljenime, mlade poput mene koji su 40 godina štedili u mirovinskom stupu i želimo maksimalno omogućiti povećanje mirovina za sadašnje umirovljenike.”


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST