Palestinski militanti ispalili 27 raketa na izraelske ciljeve

Written by on 29/05/2018

Nema mira na bliskom istoku. Kako javlja Izraelska vojska, Palestinski militanti ispalili su rano jutros 27 granata iz Pojasa Gaze na Izrael što je rezultiralo aktivacijom njihova proturaketnog sustava. Prema palestinskim izvorima izraelski borbeni zrakoplovi nakon toga napali su nekoliko ciljeva u Gazi.

Podsjetimo, jučer je izraelska vojska tenskovskom paljbom usmrtila jednog Hamas-ovog militantna na samoj granici s Izraelom, dok su dvojica uhvaćena u pokušaju prelaska granice. Islamistička skupina Hamas kontrolira taj obalni pojas od 2007., ali na tom području djeluju i manje skupine militanata.

Sve ovo dio je novog vala masovnih palestinskih prosvjeda koji su na tom području započeli 30. ožujka. Prije dva tjedna, u najkrvavijem danu prosvjeda, najmanje 60 ljudi je ubijeno nakon što je izraelska vojska otvorila vatru na prosvjednike koji su pokušavali probiti ogradu na granici i ući u Izrael.

Cijeloj situaciji ne pomaže ni činjenica preseljenja američke ambasade iz Tel-Aviva u Jeruzalem, čime su šanse za primirje uz nadzor SAD-a svedene ne minimum.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST