Bila sam na Outlooku i na Dimensionsu. Snimila sam kako je bilo i intervjuirala IAMDDB i reggae legendu

Written by on 19/09/2017

U drugom dijelu festivalskog reporta selimo se na tvrđavu Punta Christo. Na oba festivala nastupilo je više od 1000 izvođača, ali naravno da nisam sve stigla pogledati. One kojih se sigurno sjećam (smijeh) su: Jorja Smith, IAMDDB, Dawn Penn, Zed Bias, Giggs, 5 minuta Wu Tang Clana, točnije Ghostface Killaha i Killa Priesta, DJ Friction, Plastician, Bamwise, Edo Maajka, Rahmanee, Filip Motovunski, Foreign Beggars, DJ Marky, Akala(brat od MS Dynamite), Jenna G, Madam X, Nina Kravitz, Jeff Mills, Goldie, Floating Points, Ata Kak, Alexander Robotnik, Chui…

Evo kako izgleda glavna The Clearing pozornica na oba festivala.

Foto by Marko Obradović #theclearing

A post shared by Nblog (@n_101blog) on

Na toj pozornici Outlook festivala nastupio je i genijalni grimer Giggs.

A post shared by Nblog (@n_101blog) on

Ono što volim kod Outlooka i Dimensionsa je briga za domaću scenu. Hrvatske glazbene snage nastupaju najčešće na Arija stejđu! Treći dan Outlooka spomenutu je pozornicu na kratko zauzeo jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala, Seasplash, koji je tamo predstavio brojne prijatelje festivala.  Među glazbenim prijateljima koji su nastupili na ovom takeoveru bio je i Edo Maajka, između pjesama je govorio o bezuvjetnoj ljubavi, a u bekstejđu sam otkrila da ga je upravo bezuvjetna ljubav inspirirala da napravi i predstavu o kojoj ćemo uskoro govoriti u ARTikulaciji. Nisam nažalost snimila njegov kratki govor s pozornice o tome što je bezuvjetna ljubav, ali evo kratkog videa s nastupa.

Edo Maajka i Frenkie #tozlaporucitozlapovratu

A post shared by Nblog (@n_101blog) on

A moram si i dragoga spomenuti (Filip Motovunski) koji je također nastupao na Arija pozornici malo poslije Ede Maajke uz super UK povremenog MC-a Eda Walsha.

https://www.instagram.com/p/BZNxIFendZN

U osnovnoj sam obožavala Vesnu Pisarović (i danas znam napamet njene tekstove). U međuvremenu smo obje glazbeno evoluirale, ona danas radi odličan jazz, a novi album joj je nedavno  objavljen na PDV etiketi. Srele smo se na otvorenju Dimensions festivala pa sam ju zagnjavila za selfie.

https://www.instagram.com/p/BZNvFx4nzJY

Na Outlooku je nastupilo nekoliko jako mladih i jako talentiranih glazbenica među kojima je i izvrsna IAMDDB iz Manchestera i ,navodno, nova djevojka od Drakea o čijoj je ljepoti brujao cijeli festival, Jorja Smith!

Jorja Smith na The Beach pozornici!

A post shared by Nblog (@n_101blog) on

IAMDDB sam uspjela privesti na vrlo raspričan i veseo intervju.

A post shared by Nblog (@n_101blog) on

Na plaži je nastupala i reggae legenda Dawn Penn koja je dan ranije bila dio izvrsnog The Outlook orchestra u pulskoj Areni. I s njom sam uspjela porazgovarati, a otkrila mi je i ekskluzivu (uskoro izdaje album). Progovorila je o glazbenim uzorima na svojim počecima i religioznom ocu koji joj nije dao da na radiju sluša rock.

Na The Beach stageu Dimensions festivala je nastupio i sjajni domaći bend Chui.

#chui

A post shared by Nblog (@n_101blog) on

Na istoj pozornici na Outlook festivalu nastupao je Zed Bias s par nabrijanih vokalista!

A post shared by Nblog (@n_101blog) on

 Zbogom ljeto 2017 <3

#summerisgone ☔

A post shared by Nblog (@n_101blog) on

Prvo dio Nelinog festivalskog reporta pogledajte OVDJE.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST