4. konferencija “Vode 2019 Inovacije i digitalizacije vodnog gospodarstva”

Written by on 12/07/2019

U Zagrebu je održana konferencija „Vode 2019 – inovacije i digitalizacija vodnog gospodarstva“.

Na konferenciji koja se održava 4. godinu zaredom okupilo se  više od 200 sudionika komunalnih društva i jedinica lokalnih samouprava iz Hrvatske, BIH, Slovenije i Srbije, europske strukovne udruge te zastupnici Europskog parlamenta.

Kako Zagreb brine o gospodarenju vodama?

 

…govori zamjenica gradonačelnika Zagreba Olivera Majić. Dodaje kako zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja i putem Eu projekata nastoji brinuti o kvaliteti i očuvanju vodnog resursa!

Što ćemo time sve postići?

Nažalost postoje podaci koji govore da postoje države i gradovi koji više nemaju vode, upozorila je Majić!

Kada je riječ o vodnom gospodarstvu u RH, to jedno od najpropulzivnijih područja u koje se ulažu ogromne količine novca, prvenstveno zbog veličine planiranih projekata. Svaki projekt treba sagledati individualno, a to zna potrajati i nerijetko se znaju potkrasti pogreške.

Treba voditi računa da se radi o europskim sredstvima, svaka kuna koji dođe je plus za našeg korisnika, kazao je državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg.

 

No, u javnosti se dosta polemizira da sve ovo nije dovoljno i da mnogim lokalnim samoupravama prijete kazne …

 

Zbog toga je prošli tjedan održan međuresorni sastanak na kojem su na ministarskoj razini sudjelovali ministarstva zaštite okoliša, regionalnog razvoja i financija.

 

No, veliki je udio tih penala skrivljen greškom korisnika i oni se moraju više potruditi kako bi riješiti taj problem, naglasio je Šiljeg!


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST