Otvoren Fond 5.5 za kriznu podršku nakon potresa – Zaklada SOLIDARNA

Written by on 16/04/2020

Foto: h-alter.org

Građanska inicijativa pet Zagrepčanki koje žive i rade u Amsterdamu, Anje Herceg, Sare Juričić, Anamarije Užbinec i Dore i Jane Zane, i SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost osnovali su Fond 5.5 za kriznu podršku nakon potresa.

Ispričala je Sara Juričić te dodala kako su trenutno u procesu kupnje aparata za Klinički bolnički centar u Petrovoj zajedno s Klubom nedonoščadi Palčić.

Osnovna svrha Fonda 5.5 je pružanje krizne financijske podrške socijalno ugroženim građankama i građanima Zagreba koji su se zbog potresa našli u krajnjoj nesigurnosti i oskudici, a podrška koja im je trenutno na raspolaganju ne odgovara na njihove egzistencijalne potrebe.

Rekla je psihologinja i stručnjakinja za socijalni rad prof. dr. sc. Marina Ajduković koja također upravlja Fondom 5.5.

Tajnik Zaklade SOLIDARNA Ivan Blažević ispričao je o samim uvjetima koje su prepoznali kao dva troška koja mogu pokriti. Jedan dio se odnosi na vlasnike nekretnina koje su označene žutom naljepnicom.

Drugi trošak koji Fond 5.5. može pokriti odnosi se na obitelji i vlasnike stanova koji su dobili crvenu naljepnicu a trenutno nemaju gdje živjeti.

Fond je još uvijek otvoren za primanje donacija. Otvoreni poziv traje do 29. travnja, a svi koji žele mogu svoj doprinos mogu dati uplatom na žiro račun:

IBAN HR2424020061500078406. Uplate na žiro račun glase na: SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, s opisom plaćanja “Za Fond 5.5” i pozivom na broj 03-2020.

Na web stranici Zaklade SOLIDARNA moguće je pronaći svu potrebnu dokumentaciju kako bi stekli pravo na sredstva fonda.

Maksimalni iznos pojedinačne potpore iz Fonda je 20 tisuća kuna.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST