Oporba traži ostavku ministra Zdravka Marića

Written by on 04/12/2018

Nakon što su sastančili, razgovarali i diskutirali preko šest sati, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa još jednom je donijelo odluku da je netko pogriješio ,a da za to eto u zakonu ne postoji prostor za kažnjavanje te greške.

Naime, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je presudilo da su bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić i ministar financija Zdravko Marić povrijedili načelo obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor, a da za to ne mogu snositi nikakve posljedice, oporbeni čelnici su zatražili ostavku ministra Marića.

Ovog trenutka tražimo ostavku ministra Marića, poručio je čelnik Živog zida Ivan Sinčić. On je davno moralno pao, kada je bio prvi pokušaj njegove smjene i glasanje je bilo 71:75, a sada tražimo i formalno da da ostavku i napusti Vladu, i prestane sramotiti funkciju ministra financija i cijelu Hrvatsku – zaključio je Ivan Vilibor Sinčić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u izjavi novinarima ocijenio je da je ovo Vlada sukoba interesa:

Nakon jučerašnjeg priznanja ministra Marića da je na tajnim sastancima bio kao predstavnik Vlade, jasno je da je premijer Plenković itekako upoznat sa svime što se događalo u Agrokoru i da je u grupi Borg Plenković broj 1, a Marić broj 2-rekao je Bernardić.

S druge pak strane u HDZ-u su sasvim drugog mišljenja.

Što se babi htilo, to se babi snilo- komentirao je Branko Bačić .
– Povjerenstvo je utvrdilo da u tom predmetu nije bilo sukoba interesa. Čujem da oporba zbog takve odluke Povjerenstva traži ostavku ministra. Ja bih samo rekao-što se babi htilo, to se babi snilo.

Nema nikakvog razloga za podnošenje ostavke, a Zakon o sukobu interesa u ovakvoj odluci ne donosi nikakvu sankciju. Prema tome nema potrebe tražiti, niti će ministar dati ostavku.

-Povjerenstvo me nije uvjerilo da je ministar Marić pogodovao svom osobnom intresu, inače bih sam tražio ostavku. Nikakve političke odgovornosti nema zbog koje bi ministar Marić trebao podnijeti ostavku– zaključio je Babić.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST