Održan mirni prosvjed zaposlenih u djelatnosti zdravstva „Pet do 12“

Written by on 04/09/2019

Foto: Renata Škudar

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi održali su mirni prosvjed u Splitu, Rijeci i Dubrovniku!

U KBC-u Zagreb , odnosno na Rebru, okupilo se nekoliko stotina medicinskih sestara i tehničara te oko dvadesetak liječnika. Prosvjedom „5 do 12“, upozorili su na teške uvjete rada i potplaćenost zdravstvenih radnika.

…rekla je Gordana Miškulin sindikalna povjerenica na Rebru!

 

Prosvjednici su dali potporu zahtjevima za povećanjem plaća koje su u kolektivnim pregovorima s vladom iznijeli sindikati a koji se nastavljaju u petak.

…naglasila je Gordana Miškulin i dodala kako se prosvjed odvijao isključila za vrijeme dnevne pauze.

Evo djelića atmosfere sa prosvjeda!

 

„Radimo jako puno i želimo raditi, no tražimo pravednu i dostojanstvenu plaću za svoj rad”, poručila je Miškulin. Podršku sestrama dalo je oko dvadesetak liječnika.

 

…rekao je liječnik Saša Srića.

 

Povećanja plaće od 2 posto, koje nudi Vlada, medicinskoj sestri na plaću od 6.500 kuna donosi svega 130 kuna. Za isti posao u Njemačkoj sestre dobiju i više od 3000 eura. Prosvjed je trajao točno onoliko koliko traje i pauza, pola sata.

 

Pregovori o plaćama nastavljaju se u petak u Ministarstvu zdravstva kada se očekuje da vlada sindikatima iznese svoj prijedlog oko povećanja plaća.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST