Odbijene žalbe za izgradnju Pelješkog mosta

Written by on 26/03/2018

Foto: Youtube screenshot

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave je odbila žalbe Strabaga, Astaldija i IC Ictas Isaat Sanayija uložene na izbor izvođača radova za izgradnju Pelješkog mosta. Protiv komisije se ne može podići žalba, ali se unutar 30 dana može pokrenuti spor na Upravnom sudu.

Podsjetimo, Hrvatske ceste izabrale su početkom siječnja kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation za gradnju mosta. Prvo se na taj odabir žalio austrijski Strabag, a nedugo nakon toga i zajednica ponuditelja u kojoj su talijanski Astaldi i turski CT Ictas koja se žalila na procjenu kvalitete garancije talijansko-turske ponude za gradnju mosta.

Strabag se, s druge strane, žalio jer je kineski konzorcij ponudio dampinške cijene u pogledu izvođenja niza radova.  Austrijanci su izračunali kako su u nekim stavkama cijene izvođenja radova i nekoliko desetaka puta niže od njihovih.

Astaldi je, kao i Strabag, platio 100 tisuća kuna predviđene naknade za podnošenje žalbe. Za vrijeme rješavanja žalbi cijeli proces bio je u mirovanju. Poznato je da je talijansko-turski konzorcij za gradnju Pelješkog mosta ponudio cijenu od 2,55 milijardi kuna, Strabag 2,62 milijardi kuna, a kineska tvrtka cijenu od 2,08 milijardi kuna.

Označeno s

Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST