Od idućeg petka poskupljuju cestarine

Written by on 04/06/2018

Foto: Nezavisni cestarski sindikat

Hrvatske autoceste objavile su kako se od sljedećeg petka 15. lipnja pa sve do 14. rujna uvode više, sezonske cijene cestarina.

Tijekom navedenog perioda cestarine za motocikle, osobna vozila, osobna vozila s prikolicom i kampere bit će skuplje za 10 posto.

Tako ćete primjerice put od Zagreba do Dugopolja odnosno Splita u jednom smjeru, umjesto dosadašnjih visokih 181 kunu, platiti 200 kuna. Put od Zagreba do Rijeke koštat će 7 kuna više i iznositi 77 kuna, dok će put od Zagreba do Osijeka biti 13 kuna skuplji i iznositi 135 kuna. Za put od Zagreba do Karlovca u jednom smjeru morat ćete dati 21 umjesto dosadašnjih 19 kuna.

Iz HAC-a su priopćili da je model sezonskih cijena cestarina, koji je uveden lani, jedna od prihvaćenih mjera financijskog restrukturiranja tvrtki u cestovnom sektoru.

Uvođenje sezonskih cijena cestarina za određene kategorije vozila proizlazi iz činjenice da se oko 40% ukupnog godišnjeg prometa ostvaruje u ljetnim mjesecima, a na pojedinim autocestama broj vozila ljeti povećava se i do tri puta u odnosu na ostalo razdoblje u godini, poručili su iz HAC-a.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST