OD DANAS PONOVNO MOŽEMO KOD FRIZERA, BRIJAČA ILI PEDIKERA, ALI I NA PRETHODNO ODGOĐEN PREGLED DOKTORU

Written by on 04/05/2020

Hrvatska ulazi u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđen početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera.

No, iako neki jedva čekaju odlazak frizeru, važnije je da se od danas ponovno omogućava rad javnog i privatnog zdravstvenog sustava u punom opsegu.
Ponovno se pokreću operativni programi i dijagnostičko terapijski postupci, a pacijenti kojima su termini u bolnicama zbog koronavirusa bili odgođeni- konačno dolaze na red.

Ipak, ne kao prije.

Prije svega najvažnije je dolazak liječniku najaviti telefonom, i sve to kako bi se izbjegla gužva i grupiranje pacijenata.

A ako već idete na pregled, mjerenje temperature i dezinfekcija ruku na ulazu u dom zdravlja bit će obavezni, kao i nošenje zaštitnih maski i poštivanje sigurnosnog razmaka.

U čekaonici se u jednom trenutku može nalaziti najviše 5 osoba, a razmak među njima mora biti dva metra. Također, liječnici će preglede organizirati tako da je vremenski razmak između dvoje naruđenih pacijenata najmanje 20 minuta.

U trećoj fazi popuštanja mjera, koja bi trebala krenuti za tjedan dana, omogućava se okupljanje do 10 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti te rad trgovačkih centara, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera.

Omogućit će se i rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda osnovne škole te posebnih razrednih odjela i rada s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Studenti pak mogu na laboratorijske, umjetničke i kliničke vježbe te na praksu u malim grupama.

Predviđeno je i uvođenje međužupanijskih prijevoznih linija i linija domaćeg zračnog prijevoza te otvaranje ugostiteljskih objekata isključivo na vanjskim prostorima i terasama.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST