Očekuje se smjena ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb

Written by on 04/03/2019

Zbog stravičnog slučaja na Pagu danas se u Zadru sastaje Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb. Na sjednici će, kako se doznaje, biti smijenjena ravnateljica Centra Vesna Burčul.

U međuvremenu se doznalo, da je sud, na temelju prijedloga Centra, još 2013. donio odluku o oduzimanju djece roditeljima, ali ovrhu je njihov odvjetnik ipak uspio spriječiti dodatnom procjenom psihijatrice, koja je sugerirarala da smiju ostati u obitelji. Utvrde li se propusti, na meti istražitelja mogla bi se naći i psihijatrica.

Što se tiče zdravstvenog stanja djece, srećom, ni jedno od četvero ozlijeđene djece više nije u životnoj opasnosti. Najteže ozlijeđena djevojčica koja je na liječenju u Zagrebu budna je i samostalno diše. Liječnici se nadaju da će uskoro moći napustiti odjel intenzivne skrbi, no do potpunog oporavka trebat će još mnogo vremena. Preostalo troje djece koje je na liječenju u zadarskoj bolnici oporavljaju se prema očekivanjima.

Inače, uz posljednji propust, koji je umalo života stajao četvero malodobne djece, zadarski centar ima i najlošije rezultate u Hrvatskoj, što je u rujnu prošle godine potvrdila inspekcija Ministarstva. Već dva desetljeća u ovom se Centru nižu afere. Najupečatljivija je svakako ona vezana uz isplate socijalne pomoći umrlim osobama. Naime, pronađeno je 639 takvih rješenja.

Djelatnici Centra tako nisu uspjeli otkriti ni da im je jedan od štićenika čak dvije godine u krevetu ležao mrtav, a pokraj mumificiranog tijela živjeli su njegova majka i brat.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST