OBILJEŽAVANJE 225 GODINA PARKA MAKSIMIR

Written by on 11/09/2019

Foto: Renata Škudar

Jedan od najpoznatijih simbola Grada Zagreba, Park Maksimir, slavi 225 godina postojanja uz spektakularni umjetnički program kakav u Hrvatskoj još nismo imali prilike vidjeti! Trodnevna manifestacija održat će se od 13. do 15. rujna u ovom remek-djelu svjetske i europske parkovne arhitekture.

U vrijeme nastanka park Maksimir bio je najsuvremeniji, najelitniji i najpopularniji zahvat na području grada i znatno šire, uz kojeg su vezani imena i politika aktualnog razdoblja.

Danas on predstavlja prvorazredni antikni živi dio gradskog prostora kojem treba zadržati i sačuvati prestižno mjesto među europskim povijesnim znamenitostima suvremenim pristupom zaštiti i načinu korištenja.

 

…istaknula je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević

Što se konkretno u Maksimiru priprema u ovih tri dana rekao nam je ravnatelj Javne ustanove Maksimir Luka Čuljak!

 

Sadržaja za djecu biti će još!

 

Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom Pianotron – the Floating Concert Zvjezdana Ružića, peterostrukog dobitnika nagrade Porin. Koncert će se održati u subotu u 19:30 sati na Drugom jezeru, koje ovom prilikom postaje najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i puno šire.

 

…rekao je za naš Radio Zvjezdan Ružić

 

I da još čujemo što nas u Maksimiru očekuje u nedjelju 15. rujna.

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST