Novinarske nagrade za 2018. Hrvoje Krešić novinar godine

Written by on 03/05/2019

Odlukom članova Hrvatskog novinarskog društva, ovogodišnju titulu novinara godine ponio je novinar N1 televizije Hrvoje Krešić.

Od 566 članova HND-a, koliko ih je ove godine glasalo – bilo putem glasačkih listića bilo elektroničkim putem – Krešiću je glas dalo njih 166. Za istu je nagradu Ocjenjivački odbor nominirao i novinara Indexa Ilka Ćimića, koji je dobio 146 glasova, novinarku RTL televizije Damiru Gregoret, koja je osvojila 143 glasa, i novinara N1 Televizije Domagoja Novokmeta, za kojeg je glasalo 86 kolega.

Nagradu za životno djelo Otokar Keršovani Ocjenjivački odbor odlučio je dodijeliti dugogodišnjoj novinarki Novog lista Sanji Modrić.

Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobio je novinar Mario Pušić za tekst „Ušli župnik, paroh i hodža u kafić…“ objavljen 10. svibnja 2018. u Jutarnjem listu.
Nagrada Nikša Antonini za novinsku fotografiju za 2018. godinu dobio je Robert Anić , fotoreporter Pixsella, za fotografiju „Mlaka“ snimljenu tijekom lanjskih katastrofalnih poplava u Jasenovcu.

Nagrada Marija Jurić Zagorka za radijsko novinarstvo ove je godine otišla u ruke novinarke HRT-a Radio Rijeke Ive Črnjar Ivančan.

Nagrada Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo pripala je novinaru N1 Televizije Ranku Stojancu za izvještavanje o krizi u brodogradilištima Uljanik i 3. maj.

Najbolji u kategoriji internetskog novinarstva 2018. godine bili su novinari Ilko Ćimić i Oriana Ivković Novokmet.

Ocjenjivačka skupina – u kojoj su bili Dora Kršul (predsjednica), Goran Borković, Jasmin Klarić, Tomislava Sila i Petar Vidov – odlučila im je dodijeliti nagradu Marija Jurić Zagorka za seriju tekstova o aferi „Hotmail“ i „grupi Borg“ objavljenih tijekom 2018. godine na portalu Index.hr.

Nagradu, pak, za istraživačko novinarstvo Jasna Babić – koju dodjeljuje Ocjenjivački odbor što ga čine sve četiri ocjenjivačke skupine – dobili su također Ilko Ćimić i Oriana Ivković Novokmet.

U povodu Svjetskog dana slobode medija, 3. svibnja, u Novinarskom domu u Zagrebu dodijeljene su novinarske nagrade Hrvatskog novinarskog društva za najbolje radove objavljene u 2018. godini. Nagrade su dodijeljene u devet kategorija, a nagrađeno je devet novinara.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST