Nova špijunska afera ?!

Written by on 09/04/2019

Foto: facebook špijun

Nakon što smo pred par tjedana bili svjedocima pokušaja fabriciranja špijunske afere u kojoj su dužnosnici BiH izravno optužili hrvatsku obavještajnu službu za miješanje u njihove unutarnje poslove, sada nešto slično imamo i sa zapadnim susjedima.

Naime, danas su se podosta zaoštrili diplomatski odnosi između Ljubljane i Zagreba, a tema je već davno „prožvakana“. Ponovo se aktualizira priča oko povlačenja Hrvatske iz arbitraže oko slovensko-hrvatske morske granice.

Kako javlja slovenska agencija STA, slovenski premijer Marjan Šarec sazvao je hitnu sjednicu slovenskog Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog navodnog djelovanja hrvatske SOA-e u Sloveniji. O pojačanoj dramatici govori i službeni poziv hrvatskom veleposlaniku u Ljubljani Borisu Grgiću na razgovor u slovensko ministarstvo vanjskih poslova, uz istodobno povlačenje slovenske veleposlanice u Zagrebu Simone Knez “na konzultacije u Ljubljanu”.

Priča je dodatno dramatizirana kada je slovenska POP-TV u ponedjeljak dolila ulje na vatru tvrdnjom da je posrednik hrvatske vlade Ivan Tolj, inače najviše pozicionirani predstavnik Styrije u Hrvatskoj, navodno pokušao zaustaviti emitiranje reportaže o prisluškivanju.

Bilo kako bilo, u Zagrebu se nisu baš toliko dramatično zabrinuli, a evo što o svemu kaže Ranko Ostojić, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost:

S obzirom na to da slovenski mediji navode da je riječ o predstavniku Vlade, odgovore mora dati Vlada RH. Zatraženo je očitovanje SOA-e, do sada nije bilo problema, žurno su odgovorili, pa vjerujem da će i sada biti tako– rekao je Ostojić.

Član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, HDZ-ov zastupnik Miroslav Tuđman komentirao je najnoviju špijunsku aferu o navodnom hrvatskom špijuniranju Slovenije za vrijeme arbitraže.

Očigledno se radi o naknadnoj pameti, ta arbitraža je bila prije niz godina tako da je to mimo svake logike da bi se o tome danas moglo raspravljati. Slovenci nisu nikad uspjeli demantirati da su kompromitirali proces arbitraže– rekao je Miroslav Tuđman.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST