Nova optužba: Brkić odavao tajne o policijskim istragama?

Written by on 02/10/2018

Foto: www.hdz.hr

U jeku afere SMS, tjednik Nacional u novom broju piše kako je Milijan Brkić osobno odavao tajne o policijskim istragama!

Nacional tvrdi kako je Milijan Brkić navodno još 2011. godine kriminalcima i prostitutkama odavao informacije o policijskim istragama. No iako su ga policajci tada razotkrili, Brkić nikada nije sankcioniran zato što ga je vjerojatno zaštitio tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

No, izvori bliski Brkiću, zamjeniku predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora, kažu kako je riječ o reciklaži starih informacija koje bi već u vrijeme SDP-ove vlade bile iskorištene protiv njega, da u njima ima istine.

Što se tiče afere SMS, predsjednica je po povratku iz SAD-a od nadležnih službi zatražila detaljnije informacije vezane uz ovu aferu i curenja informacija, poručili su iz Ureda predsjednice.

U ovom trenutku, dok traju istražne radnje u predmetnom postupku, ne možemo ih komentirati. Pustimo nadležne institucije da rade svoj posao, kažu još uz Ureda predsjednice. Aferu SMS u Ženevi je kratko komentirao i premijer Plenković.

Što se tiče istrage oko sms-ova mislim da se tu u cijelosti slažemo – to se mora istražiti do kraja, kazao je premijer. Istovremeno, predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je da će zbog afere i zlouporabe tajnih službi predložiti osnivanje istražnog saborskog povjerenstva.

HDZ je uvijek bio sinonim korupcije i klijentelizma, a sad je postao i središte obavještajnog podzemlja. Moje je pitanje što o ovoj aferi radi Uskok, što radi DORH, što radi glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić i zato je naša odgovornost da se ova afera ne zataška kao što se pokušava zataškati afera Hotmail iz grupe Borg, istaknuo je Bernardić.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST