Nova imena na SeaSplash festivalu

Written by on 13/06/2019

Foto: PR

Ostalo je nešto više od  mjesec dana do početka 17. Seasplash festivala, posebnog exodus izdanja, koje će se ove godine po prvi put održati na novoj festivalskoj lokaciji – plaži Martinska kod Šibenika od 18. do 21. srpnja. Seasplash se tako pridružuje inicijativi od šest festivala koji će se održati na toj novoj festivalskoj ljetnoj destinaciji.

 

 

Ususret novom izdanju, Seasplash je upravo objavio nova imena koja će nastupiti na glavnoj festivalskoj pozornici – MainSplashu, kao i raspored te pozornice po danima. Niz novih međunarodnih i domaćih izvođača povezuje činjenica da se radi redom o višečlanim bendovima i actovima. Oni se pridružuju najvećim imenima festivala kao što su: Lee Scratch Perry, Scientist, Mad Professor i Dub Pistols. Srpski roots reggae bend Soulcraft, sastavljen je od iskusnih reggae glazbenika koji su više od dva desetljeća prisutni na sceni i inspirirani roots reggae zvukom ’70-tih i ’80-tih godina prošlog vijeka. Od 2017. Soulcraft započinje suradnju s reggae vokalom Ras Mc Beanom iz Gvajane, s kojim i po prvi put nastupaju na Seasplashu. Još jedna mnogočlana glazbena poslastica stiže iz Francuske – veseli osmeročlani francuski bend Joke, koji na jedinstven način spaja rock, funk, dub, reggae, hip-hop, ska i punk glazbu. Nešto brži i žešći zvuk na Seasplash donose njihovi zemljaci Dubamix, koji naginju electro-dub, UK steppa i drum’n’bass žanrovima, a čiji će ovo biti premijerni nastup na festivalu. Po prvi put na festival stižu i talijanski Patois Brothers čiji je zvuk inspiriran umjetnicima kao što su Bob Marley, Johnny Clarke i Black Uhuru. Hrvatsku dub scenu predstavit će petočlani bend Bamwise koji kombiniraju jamajkanskim dub i reggae zvuk sa svježim elementima suvremene elektroničke glazbe. Vraća se i bend koji je prošle godine oduševio publiku svojim obradama roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub hitova – One Dread. A po prvi put na pozornicu Seaslasha penje se i trap bend iz Zagreba – High5, koji su svoj status sjajnog live benda zacementirali s dva odlična albuma.

Program MainSplash pozornice po danima:

Četvrtak, 18.07.
LEE SCRATCH PERRY & SCIENTIST & MAD PROFESSOR
PATOIS BROTHERS
MOBY STICK

Petak, 19.07.
CAUSE4CONCERN
KRAK IN DUB
JANAKA SELEKTA
KALI FAT DUB
HIGH5

Subota, 20.07.
RAS Mc BEAN & SOULCRAFT
VIBRONICS
JAH FREE
BAMWISE
ONE DREAD

Nedjelja, 21.07.
DUB PISTOLS
EDO MAAJKA (support by Frankie & DJ Soul)
JOKE
DUBAMIX

Od sada uz festivalsku ulaznicu koja uključuje četiri dana programa u prodaji su jednodnevne (jedan dan po izboru), vikend (vrijede za petak i subotu) i grupne ulaznice za Seasplash festival. Ako ti i tvoji prijatelji kupite četiri ulaznice, petu vam poklanja Seasplash festival. Uz svaku vrstu ulaznica kampiranje je besplatno.

Označeno s

Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST