Nova dramatična večer u Beogradu!

Written by on 09/07/2020

Foto: Vesna Lalić, Nova.rs

Drugu večer zaredom u Beogradu je došlo do žestokog sukoba prosvjednika i policije.

Skup je počeo mirno, da bi potom dio prosvjednika počeo bacati baklje, boce, limenke i kamenje na policajce raspoređene oko zgrade Skupštine. Policija im je uzvratila suzavcem te su se prosvjednici razbježali u okolne ulice gdje su počeli sukobi..

…vikala je tako jedna skupina u znak podršku mladiću čiji je otac, kako tvrdi, preminuo od koronavirusa jer nije bilo respiratora. 

Društvenim mrežama širi se video-snimka ekstremne policijske brutalnosti na kojoj se vidi kako 10-ak policajaca pendrecima i nogama mlate prosvjednika, iako već leži na tlu. Nisu mu pružili pomoć, niti ga priveli, već su ga odnijeli na nogostup i tamo ostavili. Incident se dogodio i na križanju Bulevara kralja Aleksandra i Takovske ulice kada se taksist automobilom zaletio u policijski kordon. Taksist je priveden, a jedan ozlijeđeni policajac prevezen je u bolnicu.

U prosvjedima je policija napala i ozlijedila i nekoliko novinara, iako su se uredno legitimirali. Jednu novinarku policajac je udario palicom po prstima i izbio joj mobitel iz ruke, dok je drugu odgurnuo.

Ozlijeđenih ima i među snagama reda, a jednom policajcu slomljene su obje noge, rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović koji tvrdi da je policija bila potpuno mirna i povučena te da je trpjela napade.

Sukobi su završili nešto iza ponoći kada je policija oklopnim vozilima preuzela kontrolu. Osim u Beogradu, prosvjedovalo se i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST