">
$$img1$$

RADIO 101

News redakcija

Zlatne barakude dočekane na središnjem zagrebačkom trgu! Tisuće građana došli su pozdraviti i čestitati vaterpolistima, pjesma se orila, a barakude nisu skrivali oduševljenje. 

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u subotu je usred Budimpešte osvojila naslov svjetskog prvaka, nakon što je s 8:6 pobijedila jaku reprezentaciju Mađarske.

Tri gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, dva Javier Garcia, a po jadan Marko Macan, Luka Lončar i Maro Joković.  Za Hrvatsku je to drugi naslov svjetskog prvaka u povijesti. Prije 10 godina osvojili smo zlato u Melbournu, kada je u finalu također svladana Mađarska! 

Ovo je šesta uzastopna medalja za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima. Uz zlata iz Melbournea i Budimpešte, barakude su osvojile i tri uzastopne bronce - u Rimu 2009, u Šangaju 2011,  i Barceloni 2013.   2015 u Kazastanu smo osvojili srebro. 

Utakmicu u Budimpšeti gledao je i premijer Andrej Plenković, koji je izjavio da ništa ne ujedinjuje hrvatski narod kao sport, mi bismo se s tim i složili, a zanimljivo je i kako je upravo on bio taj koji je našim vaterpolistima na kraju i podijelio zlatne medalje.  Naravno, odmah nakon tekme, društvene mreže su se zapalile pa su novim svjetskim prvacima čestitali  i Dinamo, Hajduk, Zdravko Mamić...

A gore i dojmovi naših susjeda..

Ligašku utakmicu prvenstva BiH u Mostaru su sinoć igrali Zrinjski i Široki, a kad je službeni spiker objavio da je Hrvatska postala prvak svijeta, cijeli stadion gromoglasnim se aplauzom zahvalio Tucku i njegovim igračima.

I još jedna ne toliko sportska reakcija..

Kao što znamo, srpski delfini su u utakmici za treće mjesto bili bolji od Grčke, a nakon finalne utakmice gdje je Hrvatska svladala domaćina Mađarsku uslijedila je i svečana ceremonija dodjele medalja nakon koje su susjedi ostali u šoku.

Naime, kapetan Srbije Filip Filipović i vratar Gojko Pijetlović skinuli su brončane medalje čim su im na pobjedničkom postolju stavljene oko vrata. 

Mediji u susjedstvu pretpostavljaju kako su na taj način izrazili protest prema suđenju koje je prema njihovim riječima bilo nepravedno pogotovo u meču sa Hrvatskom u polufinalu.