">

POWERED BY

ŠPANCIRFEST - proslavite kralj ljeta na najvećem, najraznolikijem i najpopularnijem festivalu u Hrvatskoj

Špancirfest - proslavite kralj ljeta na najvećem, najraznolikijem i najpopularnijem festivalu u Hrvatskoj

 

U Varaždinu će se od 18. do 27. kolovoza održati 19. Špancirfest, festival koji svake godine dolazi kao kruna sezone zabave i zove posjetitelje da kraj ljeta proslave na kreativan i nezaboravan način. Špancirfest je najveći, najraznolikiji i najpopularniji festival u Hrvatskoj. U proteklih je 19 godina postao sinonim za Varaždin jer je izrastao iz otvorenog duha njegovih stanovnika, a ljepota varaždinske povijesne gradske jezgre nezamjenjiva je kulisa i vizura Špancirfesta.

U deset festivalskih dana, koji obuhvaćaju i dva vikenda, ulice, trgovi i parkovi Varaždina pretvorit će se u veliku pozornicu prepunu glazbe, koncerata, uličnih performansa, teatra, umjetnosti, dizajna, kreativnih radionica za djecu i odrasle te bogate gastronomske i izlagačke ponude. 

Špancirfest 2017. donosi više od 400 programa, četiri glazbene pozornice, ponajbolje ulične umjetnike, popularni Park kreative za najmlađe, Kraljevsku zonu pod zidinama Starog grada za ples, zabavu i probranu ponudu najboljih street-food restorana te biranih vinskih i pivskih brendova, čudesno zračno zdanje Architects od Air - Luminaria, Vinski grad, Kreativnicu i bogatu izlagačku i gastronomsku ponudu, a sve to nadohvat ruke, u prekrasnom Varaždinu.

Sve informacije o 19. Špancirfestu možete pronaći na www.spancirfest.com te Facebook stranici www.facebook.com/spancirfest

 

Špancirfest  - pokreni svoju kreativnost!

 

Koncerti

Koncertni program koji je kruna svakog festivalskog dana odvijat će se na čak četiri glazbeno profilirane pozornice. 

Vila Bedeković donosi izraelsku acapella atrakciju Voca People, jedinstvenog Božu Vreću, avangardni Sudar Percussion, ali i Massima te Radu Šerbedžiju i Zapadni kolodvor. Predstave će igrati Histrioni, Moruzgva, a za smijeh će biti zaduženi Željko Pervan i Ivan Šarić. Program kod vile Bedeković jedini je za koji se naplaćuju ulaznice, a po cijenama u rasponu od 40,00 do 70,00 kuna ih se može kupiti na spancirfest.com/ulaznice ili u sustavu EVENTIM.

Pozornice Korzo (Trg kralja Tomislava) i popularni Stančić (Trg Miljenka Stančića), donose program posvećen svima koji traže nenametljivu i opuštenu zabavu. Na njima će se svirati svaku festivalsku večer, a istaknimo samo svirke Nole, Drvoreda, Natali Dizdar ili Songkillersa na Korzu odnosno Marka Louisa, Nipplepeople, Grette, Nikole Marjanovića ili Mangroove na Stančiću gdje će nastupiti i DJ E-Base te Jakša Jordes & DJ Kresh za malo partijanja. 

 

Kraljevska zona 

Tijekom dana, Kraljevska zona bit će prostor za ugodno druženje uz ponudu najboljih hrvatskih street food restorana, biranih vinskih i pivskih etiketa te kreativne sadržaje u Arts&Crafts zoni.  Popodnevni, večernji i noćni program donosi koncerte i nastupe DJ-a, podijeljene u nekoliko zanimljivih cjelina uz Funky Lunch Time s Hrvatskom Funk Delegacijom, Swing Dinner Time by Gadjo Manouche & Guests. Večernji glazbeni program donosi Stars Night s nastupima najboljih tribute bendova te svakodnevnim nastupima bendova s varaždinske scene. Špancirfest klub noćni je vikend after program s DJ-ima poput Tome Ricova, Tome in der Mühlena, Gramophonedzie, Diskobajagija ili varaždinskih DJ-a, a tu su još i koncerti Kojota i Vatre, DJ program ex-Yu glazbe, Đipsiraj, Club EX revival i još mnogo, mnogo toga.

 

Architects of Air

Na Kapucinskom trgu gostovat će mega-atrakcija Architects of Air - Luminaria. Luminaria su monumentalna, zračna zdanja, pravi mali gradovi, osmišljena da kreiraju inspirativna, smirujuća i nesvakidašnja iskustva istraživanja svjetla, prostora i boja uz poseban doživljaj izmijenjenih, filtriranih i naglašenih senzoričkih podražaja. Architects of Air dosad su gostovali u 40 država na pet kontinenata, a na Kapucinskom trgu pružit će sate i sate užitka za sve generacije. Za uranjanje u svijet Luminarije naplaćivat će se ulaznice po cijeni od 15 kn po osobi pri čemu djeca do 14 godina, u pratnji odraslih, imaju besplatan ulaz.

 

Ulica

Ulični program duša je Špancirfesta. U 2017. će se na ulicama i trgovima Špancirfesta odigrati 60-ak uličnih programa nekih od najzanimljivijih uličnih umjetnika iz Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Španjolske, Velike Britanije i SAD-a, uličnih glazbenika i ostalih performera, koji svoju umjetnost predstavljaju u izravnom kontaktu s publikom. Za glazbu na ulici pobrinuti će se mladi, talentirani izvođači odabrani kao Heroji ulica Špancirfesta, a kao i uvijek, posebne lokacije rezervirane su za jam-sessione.

 

Kreativa

Moto Španciresta glasi “Pokreni svoju kreativnost”. Festival se već nekoliko godina strateški usmjerava prema ulozi katalizatora razvoja kulturnih i kreativnih industrija te stvaranju uvjeta za povezivanje umjetnika sa širokim tržištem. 

Ove godine Špancirfest ponovno donosi pregršt kreativnih programa poput Kreativnice s 20-tak dizajnera svih grana dizajna, iznimno posjećenog i popularnog Parka kreative s brojnim radionicama, predstavama i glazbom za djecu i mlade, Akupunkture grada, Špancir-art, instalacijame iz zraka poput stopalica, cipela, visećih ilustriranih lampi te ponovnim postavljanjem omiljenog motiva za fotkanje - divovskog natpisa Špancirfest, koji je poslužio kao pozadina tisućama foto-uspomena prošle godine.