">
$$img1$$

RADIO 101

News redakcija

Kao što je bilo i za očekivati grupacija čelnih ljudi bivšeg HNS-a, okupljeni oko Anke Mrak Taritaš i formalno je objavila kako su se udružili u novu političku stranku. Održana je tako osnivačka skupština Građanskog liberalnog saveza iliti GLAS-a, koji se tako uključuje u politički život Hrvatske koji je sve, samo ne jednostavan i shvatljiv.

Već dugo traje rasprava, nalazimo li se u bipolarnom političkom sustavu u kojem se HDZ smjenjuje na vlasti sa SDP-om, a drugi samo „pune rupe“ i za svoju korist dobro trguju svojim “stolcima“ ili će se pak pojaviti neka „treća“ opcija koja će ovom narodu uspjeti osigurati neki drugačiji život.

Svjedoci smo „velikih trgovina“ i protuprirodnih saveza poput  na saveznoj razini koalicije HDZ-a i ostatka HNS-a, a na gradskoj razini dogovora „Crvenog barona“ Milana Bandića sa „dečkima u crnom“ Brune Esih koji u zagrebačkoj skupštini tvore većinu sa podrškom HDZ-a.

S druge pak strane, ta već spomenuta „treća opcija“  u zadnjih je desetak godina imala nekoliko pokušaja formiranja i sve su manje-više propale. Sjetite se samo ORAH-a, Hrvatskih laburista, a i još aktivnih MOST-ovaca i Živog zida.

Hoće li GLAS na čelu sa svojom predsjednicom Ankom Mrak Taritaš uspjeti formirati svoje stabilno biračko tijelo vidjeti ćemo u narednim mjesecima, no činjenica da u startu GLAS ima 4 saborska zastupnika i jednog europarlamentarca, što ga svrstava među trenutno jače političke organizacije u Hrvatskoj. Kako je došlo do ideje o formiranju nove političke stranke, rekla nam je Anka Mrak Taritaš: