">
$$img1$$

RADIO 101

News redakcija

Nakon što se pojavila vijest kako sedmorici mališana, oboljelih od maligne bolesti neuroblastoma, HZZO nije odobrio dodatna sredstva za nabavku novog lijeka, dvije udruge su pokrenule inicijativu kako bi mali pacijenti u Klaićevoj dobili potrebnu pomoć.

Od Vlade, među ostalim traže da donesu odluku o izravnoj dotaciji 10 i pol milijuna kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb, za potrebe hitne nabave tog lijeka izravno od proizvođača.

Razgovarali smo s Marinom Škrabalo iz zaklade „Solidarna“ koja nam je dala najnovije informacije o razvoju ovog događaja. Zanimalo nas je, među ostalim, koliko je financijski realno da se odobre novi izdaci za naše zdravstvo, barem kada je u pitanju ovaj slučaj. Također, jutros se o svemu oglasio i resorni ministar Kujundžić!

U svakom slučaju, ako još niste, potpišite peticiju koje su pokrenule udruge prema Vladi RH. Situacija je jasna, i čini se kako je ovo još jedan u nizu slučajeva u kojem je potrebno dignuti hajku kako bi se odgovorni digli na noge i napravili svoj posao. Više u prilogu: