">
$$img1$$

RADIO 101

News redakcija

Kao u odličnoj knjizi Renata Baretića („Osmi povjerenik“) u kojoj su žitelji udaljenog otoka Trečića čekali vladinog povjerenika koji će organizirati lokalne izbore i postaviti legalnu lokalnu vlast, tako je i cijela hrvatska javnost iščekivala tko će biti vladin povjerenik za Agrokor. Kao i u Baretićevom romanu, žitelji Agrokora živjeli su po svojim pravilima, radili su stvari koje nisu baš bile dozvoljene ostalim Hrvatima, imali su svoj sistem plaćanja i govorili su svojim jezikom, teško razumljivim ostalom dijelu „Lijepe naše“.

No, nakon 30-tak godina blagostanja u „državici Agrokor“ sve se raspalo i netko se usudio viknuti da je „car gol“. Car je nakon dugo vremena sišao sa svog trona i kao svaki veliki vladar , svoje je dugove „velikodušno“ ostavio „malim Hrvatima“ koji će još jednom biti prinuđeni „popeglati“ rezultate nečije nerazumnog postupanja.

Naime, nakon što su prošli tjedan u Hrvatskom saboru usvojili tzv. Lex Agrokor, premijer Plenković jutros je izvijestio da su za vladinog povjerenika preložili Antu Ramljaka. On je kompaniju službeno preuzeo poslijepodne, te izvijestio kako mu je cilj da se do Uskrsa osiguraju plaće radnicima i da se isplati dio potraživanja dobavljača prema Agrokoru. Istovremeno, nakon sastanka s premijerom, dogovoreno je i da banke daju novi kredit do 150 milijuna eura, adobavljači ponovno šalju robu u trgovine Konzuma i Mercatora! Više o stanju u Agrkoru saznajte ovdje: