">
$$img1$$

RADIO 101

News redakcija

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar požalio se u svom kratkom izlaganju na 'selektivnost predsjedavajućih u Hrvatskom saboru' kada je riječ o traženju stanki. Dok je stajao za govornicom sabornicom se tiho začula hrvatska himna koju je pustio uvijek duhoviti HDZ-ov zastupnik Stevo Culej. Zastupnici su predsjedavajućeg Željka Reinera upozorili da se čuje himna, ali on je rekao da je ne čuje. Na to ga je Pernar upozorio kako ga ometa u izlaganju.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o pokretanju postupka protiv guvernera HNB-a Borisa Vujčića. Povjerenstvo će odlučiti je li prekršio zakon zbog primanja nedozvoljenog dara time što mu je privatna banka, koju bi trebao nadzirati, platila troškove smještaja i puta na privatnoj konferenciji u Austriji 2013., 2014. i 2015. godine.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović boravi u Dubrovniku od kuda nam je objasnila da energetika mora ostati u hrvatskim rukama, no nije htjela komentirati po kojem bi se modelu provela renacionalizacija Ine. Predsjednica je poručila i kako su priče o ponovnom uvođenju vojnog roka preuranjene.

Na saborskom Odboru za ratne veterane na tematskoj sjednici raspravljalo se o ulozi Hrvata u obrambenom ratu u Bosni i Hercegovini te posljedicama. Na Odboru je, među ostalim, rečeno da ne postoji nijedna institucija koja bi se protivila istragama, te da se pripadnike HVO-a neutemeljeno proglašava sudionicima navodnog zločinačkog pothvata. Detaljnije u prilogu: