">

VIJESTI

Sabor: Zmajlović poziva premijera da smijeni ministra Dobrovića

SDP-ov saborski zastupnik Mihael Zmajlović pozvao je u utorak premijera Andreja Plenkovića da smijeni Mostovog ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića.

"Hrvatska više ne može biti talac nesnalaženja jednog čovjeka. Sustav zaštite okoliša upao je u nezamislivu financijsku rupu, Fond je u minusu od 750 milijuna kuna u samo godinu dana i gdje to vodi? Rezultat je to apsolutnog nesnalaženja jednog čovjeka. Koalicijski partner HDZ bježi od odgovornosti i 'buši' ministra iz svoje Vlade preko medija. Gospodine Plenkoviću, gospođo Žalac, pozivam vas da prestanete sa spletkarenjem i preuzmete odgovornost. Ovdje nije riječ o problemu jednog čovjeka i jednog resora koji nam se pred očima urušava, već o problemu cijele Vlade na što nas upozorava Europska komisija", istaknuo je Zmajlović.

Branko Bačić iz HDZ-a rekao je kako je ministar Dobrović napravio plan gospodarenja otpadom na koji je i HDZ imao određenih primjedbi: "Te smo primjedbe iznijeli u samoj raspravi oko izrade Plana, što je rezultiralo da je ministarstvo nakon takvih primjedbi, a i nakon primjedbe koja je došla od Europske komisije, izmijenilo Plan gospodarenje otpadom. Plan je upravo završio javnu raspravu i očekujem da će ga Ministarstvo zaštite okoliša u tom smislu i doraditi."