Nema pregovora oko mirovinskih zakona sinikati traže smjenu ministra Pavića i izlaze iz GSV-a

Written by on 23/05/2019

Nema pregovora oko mirovinskih zakona, tražimo smjenu ministra Pavića zbog protureferendumske kampanje i nekompetentnosti te izlazimo iz Gospodarsko-socijalnog vijeća, poručili su čelnici tri sindikalne središnjice.

Danas je upućeno više zahtjeva na adresu premijera Plenkovića. U jednom od njih su tri sindikalne središnjice zatražile smjenu ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića, budući da do sada nije sam podnio ostavku.

Kažu kako je Pavić varao narod i zloupotrebljavao proračunska sredstva u kampanji protiv sindikalne referendumske inicijative koja je prikupila više od 700 tisuća potpisa.

 

…govori šef Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić

Nema pregovora oko mirovinskih zakona, postoji samo pravo građana na referendum. U suprotnom bit će prosvjeda, štrajkova, sve je moguće. Vidjet ćemo na što su ljudi spremni i vjerujemo da će se znati izboriti za svoja prava, poručili su sindikati.

A što ako Vlada cijelu ovu priču pošalje na ustavni sud?

Nacionalna koordinatorica inicijative “67 je previše” Mirela Bojić izvijestila je da će se liste s prikupljenim potpisima obrađivati još 10-ak dana.

Pomno se provjeravaju svi potpisi a kada će biti poznat konačan broj potpisa, Sindikati će ih tada odnijeti u Sabor sa zahtjevom da se raspiše referendum za vraćanje granice za odlazak u punu mirovinu na 65 godina.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST