Nastavljeno suđenje Tomislavu Horvatinčiću

Written by on 07/11/2018

Foto: Screenshot N1

Na Županijskom sudu u Šibeniku nastavlja se suđenje Tomislavu Horvatinčiću kojem se sudi za izazivanje pomorske nesreće u primoštenskom akvatoriju kada je u naletu njegova glisera smrtno stradao bračni par, talijanski nautičari. U dosadašnja dva suđenja Horvatinčić je prvi put osuđen uvjetno, a drugi put oslobođen krivnje uz prihvaćanje njegove obrane da je imao „famoznu“ sinkopu, pa će stoga interesantno biti vidjeti kako će završiti ovo treće suđenje.

Danas je na Županijskom sudu u Šibeniku svjedočila Anica Dilber , žena koja je za vrijeme nesreće bila na brodu s Horvatinčićem.

– Iz Tribunja smo gliserom krenuli prema Hvaru. On je vozio, ja sam sjela. On je gledao prema naprijed, a ja prema krmi. Nešto sam ga pitala i nije mi odgovorio, glava mu je kada sam ga pogledala bila prema dolje i ruke su mu bile u neprirodnom položaju kao da je bio u nesvjestici. Kad sam ga prodrmala i viknula “Tomo”, tada se trgnuo i rukama se pokušao pridržavati za komandnu ploču. Nakon toga osjetila sam udarac – rekla je Anica Dilber koja je ostala kod svog ranijeg iskaza.

Svjedočio je Boris Seljanovski inspektor sigurnosti plovidbe šibenske lučke kapetanije. – Stojim iza svega što sam govorio i dao po pitanju dokumentacije. Jedino je novo što sam u međuvremenu išao u mirovinu. Napravio sam zapisnik, prvo saslušao gospođu koja je bila s okrivljenikom u gliseru, a potom njega i tražio da napravimo skicu i on je nacrtao skicu, govorio kuda su se kretali, znao je da je vozio 20 čvorova, ja sam tako pisao i on je sve potpisao. On je nacrtao smjerove odnosno kuda je išao on i kuda je išla jedrilica. Njihovi iskazi što se dogodilo identični su i nisu se žalili na bilo kakve zdravstvene probleme. Horvatinčić je potpisao zapisnik i on je dobio jedan primjerak.
Horvatinčićevim odvjetnicima je na upit što je po struci rekao kako pravnik nije, ali da je magistar inženjer pomorskog prometa i da ima svjetske certifikate zbog pohađanja seminara o izazivanju pomorskih nesreća. Horvatinčićevi odvjetnici su, naime, pokušali osporiti zakonitost skice koju je Horvatinčić nacrtao pred Seljanovskim.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST