Nastavlja se potraga za nestalim pomorcima u Atlantiku

Written by on 29/09/2019

Foto: novilist.hr

Traje akcija spašavanja posade francuskog broda Bourbon Rhode, koji je potonuo u Atlantiku, oko 1200 nautičkih milja od otoka Martiniquea.

Tegljač, koji je putovao od španjolskog Las Palmasa prema Georgetownu u Gvajani, pogodio je uragan Lorenzo 4. kategorije s valovima i do 20 metara. U olujnom su nevremenu brodu stali motori, nakon čega je u krmu počela prodirati voda. Vlasnik broda, kompanija Bourbon Marine & Logistics izvijestila je da potraga traje od četvrtka te da je osnovan križni stožer. Nakon što su tri člana posade pronađena u čamcu za spašavanje, nastavlja se potraga za preostalih 11, na terenu su francuske i američke spasilačke službe, a u potrazi sudjeluju i drugi brodovi u blizini mjesta nesreće.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je da je hrvatsko Veleposlanstvo u Parizu u stalnom kontaktu s Kriznim centrom francuskog Ministarstva za Europu i vanjske poslove. Prema informacijama s kojima raspolažu, kapetan broda bio je Hrvat, a osim njega, na brodu nije bilo drugih hrvatskih državljana.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST