Na Velesajmu otvoren projekt ” Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam”

Written by on 06/11/2018

Foto: grad Zagreb

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma otvoren je dvodnevni specijalizirani projekt Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam, koji je treću godinu zaredom, u sklopu akcije Kupujmo hrvatsko, organizirala Hrvatska gospodarska komora.

Cilj projekta je povećanje udjela domaćeg proizvoda u hrvatskoj turističkoj ponudi- kanaliziranja proizvoda i usluga prema turističkom sektoru kako bi se otvorila mogućnost veće suradnje te povećala konkurentnost hrvatskog gospodarstva i ubrzao gospodarski rast.

Svjesni važnosti nacionalne akcije Kupujmo Hrvatsko, Grad Zagreb s posebnim zadovoljstvom ali i kontinuiranom podrškom sudjeluje u brojnim aktivnostima kojima je cilj afirmiranje domaće proizvodnje, nacionalnog gospodarstva, unapređenje prodaje hrvatskih proizvoda na domaćem ali i na međunarodnom tržištu, zadržavanje postojećih te otvaranje novih radnih mjesta, rastu broja poduzetnika, smanjenju uvoza, odnosno ukupnom gospodarskom i društvenom razvoju – istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Gospođa Majić još je dodala kako posebno pozdravlja inicijativu povezivanja domaćih proizvođača s našim hotelijerima, ugostiteljima i iznajmljivačima, imajući u vidu da hrvatski turizam iz godine u godinu raste i da se s njim razvijaju i druge gospodarske grane.

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za trgovinu i financije Josip Zaher istaknuo je kako je želja Komore kroz turizam plasirati što više hrvatskih proizvoda -od same investicijske potrošnje kod gradnje turističkih objekata pa do krajnje potrošnje kroz hotele i restorane.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST