Motorhead najavili ponovno izdanje albuma Ace Of Spades

Written by on 30/07/2020

Heavy Metal band Motörhead odnosno preostali član Mikkey Dee i njihova izdavačka kuća najavili su reizdanje albuma Ace Of Spades povodom 40 godišnjice izlaska.

Pjesme s albuma a posebno naslovna pjesma bile su nositelji njihovih nastupa.

Band je službeno prestao postojati 2015. nakon što je preminuo Lemmy Kilmister u prosincu te godine.

Iako su Motörhead deklarirani kao Rock N Roll band, njihova glazba je fuzija više podžanrova rocka;  posebice heavy metal,  speed metal i trash metal.

Band je objavio 23 studijska  albuma, 12 kompilacija, 10 uživo albuma i pet EP-a uz desetak singlova koji su ušli na Top 40 engleske top liste. Zaključno s 2012. godinom,  band je prodao 15 milijuna albuma. Rangirani su na 26. mjestu na listi Sto najvećih izvođača Hard Rocka.

Lemmy je započeo u grupi  Rockin’ Vickers koja je davnih 60-ih gostovala u Zagrebu i Rijeci kao prva inozemna rock grupa u bivšoj državi.

Nakon Rockin’ Vickers,  bio je član prateće ekipe Jimija Hendrixa odnosno roadie [terenski radnik]. Nakon toga je član psihodelične grupe Hawkwind koja u svom repertoaru ima pjesmu „Motorhead“  što Lemmyja inspirira za ime novoosnovanog  banda.

Prvi album Motörhead (1977) s istoimenom pjesmom je objavljen u rujnu 1977.

Ace Of Spades je njihov peti studijski album.

30.10.2020. izlazi luksuzno reizdanje u obliku čak tri gramofonske ploče, 2 CD-a, DVD  i bogato opremljene knjige. Materijal će sadržavati do sad čak 42 neobjavljene snimke benda većinom demo snimke i instrumentale uz live nastup iz 1981.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST