Mostovci nabrojali 52 razloga zbog kojih bi Kujundžić trebao odstupiti! On poručio: Ja se nikoga na ovom svijetu ne bojim!

Written by on 22/08/2018

Foto: Screenshot N1

Članovi Mosta nezavisnih lista na konferenciji za novinare objasnili su zašto traže ostavku ministra zdravstva Milana Kujundžića. Naveli su čak 52 razloga zašto bi ministar trebao odstupiti.

To su konkretne činjenice i ako se promijene, zdravstvo i život ljudi u Hrvatskoj bit će kvalitetniji, rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov, prenosi N1. Njegova stranačka kolegica Ines Strenja Linić naglasila je kako Most traži odlazak ministra Kujundžića zbog “nečinjenja“.

Zahtjev Mosta za ministrovom ostavkom je bio zbog nečinjenja, zbog onog što je propustio učiniti u dvije godine i barem pokrenuti reforme u zdravstvu za kojima svi vapimo. Otvarali smo teme, ministar je trebao upravljati zdravstvom. Ovo je prvi put da ćete ne jednom mjestu dobiti sve što je ministar propustio učiniti, a što bi naše zdravstvo učinilo puno boljim, rekla je Strenja Linić.

Ministar Kujundžić ranije je pak poručio da njegove pravne službe rade na pokretanju postupka da se Željku Jovanoviću, Ines Strenja Linić i Boži Petrovu oduzme liječnička licenca.

Oni su ugrozili hrvatske građane i turiste, unijeli su strah izjavama da sustav ne funkcionira, objasnio je tako novinarima ministar zašto se odlučio na ovaj postupak.

Na dodatan upit kako to da je u ovom slučaju pokrenut postupak oduzimanja liječničkih licenci, a nije, primjerice u Rijeci gdje je jedna od zaposlenica bolnice prijavila seksualno zlostavljanje ili pak u slučaju ortopeda iz zagrebačkog KBC-a Dubrava, Kujundžić je odgovorio da je “sustav reagirao i u Rijeci i u Zagrebu“, jer po njemu “sustav uvijek reagira”.

Upitan je li dobar ministar, odgovorio je da će o tome odlučivati birači, a o njegovoj eventualnoj smjeni premijer Plenković:

Premijer odlučuje o meni, a pojedinci što rade i kako rade su rekli o sebi. U demokraciji je normalno tražiti ostavke, pa ćemo vidjeti kako će biti, rekao je Kujundžić i na dodatan upit boji li se ostavke, odgovorio: “Ja se nikoga na ovom svijetu ne bojim!”


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST