Monstrum s Novog Zelanda u Zagrebu je boravio u dva navrata!

Written by on 16/03/2019

Foto: Screenshot HRT

Brenton Harrison Tarrant, 28-godišnji Australac koji je počinio stravičan zločin na Novom Zelandu hladnokrvno smaknuvši 49 osoba u dvjema džamijama, u Zagrebu je boravio u dva navrata, u prosincu 2016. te u siječnju 2017. godine.

Kako doznaje Nova tv, u Zagreb je oba puta došao avionom i oba puta je odsjeo u istom hostelu koji se nalazi u užem zagrebačkom središtu. Bio je sam, a u hostelu nemaju nikakvih zabilježbi da je eventualno bio problematičan.

U prosincu je iz Zagreba otišao u Srbiju kamo je ušao preko graničnog prijelaza Bajakovo. Ponovo je u Zagreb došao avionom 3. siječnja 2017. kada je u istom hostelu odsjeo puna dva tjedna. Postoje i neke indicije da je Tarrant posjetio i neke hrvatske gradove na obali, poput Dubrovnika, Šibenika, Zadra i Poreča.

Osim Hrvatske Tarrant je u tom razdoblju bio i u Bosni i Hercegovini, Srbiji te Crnoj Gori. Zašto je dolazio u Hrvatsku i druge zemlje regije – nije poznato, no da je uistinu bio ovdje potvrdili su MUP, i premijer Plenković:

Bugarski mediji su objavili da je boravio i u toj zemlji i to između 9. i 15. studenog, kamo je stigao letom iz Dubaija. Također, i turske vlasti pokrenule su istragu jer se ispostavilo da je i u toj zemlji boravio više puta. Turci pokušavaju otkriti čime se bavio i s kim je kontaktirao za svog boravka u toj zemlji.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST