Modrić, Mandžukić i Rakitić nominirani za Zlatnu loptu

Written by on 09/10/2018

Foto: Twitter France Football

Luka Modrić, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić nominirani su za Zlatnu loptu, objavio je francuski magazin France Football. Hrvatski reprezentativci tako su se našli u društvu 30 vrhunskih nogometaša svijeta.

Inače, zadnjih deset godina ovom nagradom su dominirali Messi i Cristiano Ronaldo, ali ako se gleda niz nagrada koje je pokupio Luka Modrić za nadati se je da bi i ova prestižna nagrada mogla završiti u rukama kapetana Vatrenih.

Inače, radi se o nagradi koju dodjeljuje ugledni nogometni magazin France Football, a koja je nakon nekoliko godina suradnje s FIFA-om od 2016. opet samostalna nagrada.  Također, radi se o najstarijoj, dodjeljuje se od 1956. godine, i nekad najprestižnijoj nagradi u nogometu koja sad opet dijeli važnost s godišnjom nagradom koju dodjeljuje FIFA što pomalo zbunjuje navijače diljem svijeta.

Za otprilike mjesec dana France Football će objaviti skraćeni popis kandidata, a u žiriju se nalaze ugledni novinari iz cijelog svijeta. Pobjednik će biti objavljen na svečanoj dodjeli 3. prosinca.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST